Voordelen houten dakkapel

Houten dakkapellen, mooier en goedkoper dan kunststof!

Houten dakkapel? Tel je voordelen!

Ja, net als alle hout heeft ook het materiaal van een houten dakkapel onderhoud nodig. En nee, met zo’n kapel maak je je dak niet extra brandwerend. En daarmee heb je de voorstanders van kunststof kapellen dan hun zegje laten doen. Want verder is het alleen maar duim omhoog voor de houten dakkapel. Een greep uit de voordelen van hout om licht en ruimte onder je dak te krijgen:

  • natuurlijke uitstraling
  • zowel prefab als constructie ter plekke mogelijk
  • veel formaten mogelijk
  • vrijheid in kleur
  • snel en goed te repareren
  • bij onderhoud lange levensduur
  • goedkoper dan kunststof
  • indien met FSC-keurmerk, milieuvriendelijk

Laten we al deze voordelen eens stap voor stap nalopen. Samen vormen die voordelen een wel heel duidelijk antwoord op de vraag of je dakkapel het beste van hout kan worden gemaakt…

Fraaie look

Kunststof, het moet gezegd, kan er wat flets en goedkoop uitzien. Heel anders is de natuurlijke, kloeke uitstraling van een houten dakkapel. Robuust en elegant, tegelijk. Het oog wil ook wat. Van alle voordelen is van groot belang dat je je kapel zowel prefab kunt bestellen als ter plekke in elkaar kunt laten zetten. Het laatste is vooral van belang als je je houten kapel in een moeilijke hoek van je dak wilt hebben. En met prefab heb je de minste sores. Voordelen te over, dus.

Zeer flexibel qua bouwvolume

Er zijn meer voordelen. Met hout bouw je tot in de hemel! Deze opmerking houdt in feite in dat je niet vast zit aan vooraf bepaalde of standaard formaten. De voordelen zijn dus ook ruimtelijk: zo’n beetje elke grootte is constructief mogelijk. Hout wordt namelijk niet snel te zwaar voor je kapconstructie. Verdere voordelen van hout: het is snel en gemakkelijk overschilderbaar. Je kunt je houten dakuitbouw in elke mogelijke kleur krijgen.

Repareren? Fluitje van een cent

Ondanks het onderhoud kan er iets misgaan met je dakkapel. Een houten dakkapel die beschadigd raakt, is gemakkelijk te repareren. Hout geeft dan voordelen. Met hout zijn bewerkingen snel en goed uit te voeren. Met een simpele houtlas kan de kozijnstructuur weer worden verstevigd. Losgewaaide delen zijn in een ommezien weer goed gemonteerd. Supersnel repareren behoort dus ook tot de voordelen.

Goed onderhoud voorkomt sowieso dat je echt vaak moet omkijken naar je houten dakkapel. En bevordert zeker de levensduur van je kapel!

Een dakkapel hoort hoog, de prijs ervan laag!

Ook de prijs van een houten dakkapel is een meevaller, als je die afzet tegen een kunststof kapel. Van alle voordelen voel je deze dus in je portemonnee. En je hoeft je groene geweten ook niet aan te spreken als je weet dat het hout zelf het FSC-keurmerk heeft. Kortom, de gang naar meer daglicht op zolder en meer staruimte begint door offertes aan te vragen.

Eén formulier, meerdere offertes

100% Vrijblijvend!

Hiernaast kun je met één formulier meerdere offertes aanvragen.

Geef nauwkeurig je wensen op en ontvang na het verzenden van dit formulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes van aanbieders uit je regio.

Wil je offertes aanvragen?

Overweeg je om een houten dakkapel te laten plaatsen? Dan doe je er verstandig aan om offertes te vergelijken. De prijsverschillen zijn namelijk enorm afhankelijk van de aanbieder. Wij helpen je graag telefonisch om het formulier in te vullen.