Onderhoud en reparatie

Regelmatig onderhoud houdt de onderhoudskosten laag

Onderhoud en reparatie houten dakkapel

Prijstechnisch gezien is je nieuwe houten dakkapel natuurlijk een betere keuze dan eentje van kunststof. Voorstanders van kunststof roemen het geringe onderhoud aan een dakkapel van dat materiaal. Echter… als je regelmatig even onderhoud pleegt aan een houten dakkapel, blijft deze wel mooi. Met een levendiger uitstraling dan het matte kunststof. En als reparatie nodig is, dan heeft zo’n dakkapel echt voordelen. Want hout onderhoud je sneller en goedkoper dan kunststof. Reparatie van hout kost gewoon minder!

De knagende tand des tijds

Allereerst het onderhoud. Bedenk dat je zelf vaak warm en droog binnenshuis zit. Maar dat je houten dakkapel daartegenover dag en nacht weer en wind moet trotseren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat na een aantal jaren je houten dakkapel er wat verweerd uit kan gaan zien. Reparatie is geboden. Een lijstje kan los hebben gelaten. De verf bladdert af. Zinkwerk kan zijn verschoven. Onderhoud en reparatie zijn nodig. Laat dit vooral aan een vakman over. Die werkt veel efficiënter dan jij kunt. En hij kan door zijn vakkennis het onderhoud en de reparatie verantwoordelijk tot een goed einde brengen.

De kost gaat voor de baat uit

Onderhoud heeft zeker een preventieve kant. Als je vaklui je dak opstuurt, weet je dat zij scherp kijken waar iets nog niet fout is maar dat wel zou kunnen gebeuren. Gebruikelijk werk van de vakman is controle van hang- en sluitwerk, het reinigen van ventilatieroosters, controle op de deugdelijkheid van de dakbedekking of dakpannen en panlatten en het checken van de regenwaterafvoer. Ook raamrubbers worden door hen ingevet.

Elke reparatie wordt zorgvuldig uitgevoerd. Tot slot geven ze je raad omtrent toekomstig onderhoud of de noodzaak je houten dakkapel opnieuw een verfje te geven.

Je hele dakkapel goed aanpakken

Soms weet je het al lang. Je oude houten dakkapel heeft al teveel aan reparatie achter de rug. Verder onderhoud lijkt water naar de zee dragen. Zelfs constructieve delen beginnen nu te rotten. Het is echt tijd om voor een nieuwe te gaan of om je oude te renoveren. Zo’n grote opknapbeurt kan de vakman adequaat voor je verzorgen. En je meteen voorrekenen of renovatie goedkoper is dan achterstallig onderhoud wegwerken of een nieuwe houten dakkapel plaatsen.

Reparatie is ook vakwerk

De vakman schakel je niet alleen in voor complete renovaties, maar ook voor een kleine reparatie. Zelf doen is altijd een optie maar werken op een schuin dak is niet ontbloot van gevaar. Bovendien krijg je via de vakman garantie, snel en deskundig werk en een houten dakkapel die weer goed functioneert. Het is altijd beter om er snel bij te zijn als je houten dakkapel reparatie behoeft. Wie te lang wacht, komt altijd voor hogere kosten te staan.

Onderhoud, complete renovatie of reparatie? Je krijgt meer zicht op de kosten als je offertes laat uitbrengen. En je ziet ook meteen waar je verantwoordelijk kunt besparen op die kosten!

Eén formulier, meerdere offertes

100% Vrijblijvend!

Hiernaast kun je met één formulier meerdere offertes aanvragen.

Geef nauwkeurig je wensen op en ontvang na het verzenden van dit formulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes van aanbieders uit je regio.

Wil je offertes aanvragen?

Overweeg je om een houten dakkapel te laten plaatsen? Dan doe je er verstandig aan om offertes te vergelijken. De prijsverschillen zijn namelijk enorm afhankelijk van de aanbieder. Wij helpen je graag telefonisch om het formulier in te vullen.