Kosten houten dakkapel

Welke factoren bepalen de prijs van je houten dakkapel?

Kosten houten dakkapel

Wat mag een houten dakkapel gaan kosten? Duidelijk zal zijn dat er nogal wat zaken die kosten beïnvloeden. Het verschil tussen een standaard houten prefab kapelletje en een dubbele, manshoge houten dakkapel van red cedar met rolluiken zie je echt terug in beide prijzen. Daar kan zomaar een verschil van      € 3000 tussen zitten. Een beetje een prefab dakkapel inclusief het plaatsen daarvan, is al snel meer dan € 3000. Een houten dakkapel blijft wel goedkoper dan eentje van kunststof!

Kosten besparen op je dakkapel

Als je de kosten voor een houten dakkapel uit gaat splitsen, kom je tot de volgende soorten kosten:

 • materiaal (vooral hout)
 • arbeid
 • kozijn en raam
 • afvoer
 • type dak

Vooral welke houtsoort je kiest, bepaalt de prijs van het materiaal. Het hardhout meranti wordt vaak gebruikt omdat het zo lang meegaat; het is wel duurder dan grenen dat weer meer onderhoud nodig heeft. Als je offertes aanvraagt voor je nieuwe houten dakkapel, zul je zien dat bij de kosten van arbeid hier en daar winst voor je valt te behalen. De kosten van kozijn en raam zijn afhankelijk van het type. Komt er een enkele vaste glasplaat in je houten dakkapel? Of wordt het een zesruitsraam met diverse openingen?
Ga je voor prefab in plaats van een speciaal op maat gemaakte constructie, dan scheelt dat zomaar € 1000!

Bespaar niet op goede afvoeren want deze kosten bedragen slechts zo’n vijf procent van de totale kosten. En je wilt vuil en regen snel van je dak af hebben.

Als laatste het type dak. Meestal wordt voor een plat dak gekozen. De meerprijs van een schuin dak is wel de moeite waard: veel minder onderhoud en vuil én hemelwater vloeit perfect weg.

Bereken de details mee

De kosten van je nieuwe houten dakkapel worden last but not least tot in detail bepaald door opties die het wooncomfort verhogen. Het is slim om dit soort opties meteen aan te laten brengen tijdens de bouw van je nieuwe dakkapel, dat scheelt geld! Hieronder enkele opties met indicaties van de kosten:

 • draaikiepraam; circa € 150-200
 • hor tegen insecten; circa € 85 per stuk
 • ventilatierooster; circa € 10 voor elke tien centimeter
 • knieschotten; circa € 35 per stuk
 • rolluik; circa € 600-900 per stuk
 • goed hang- en sluitwerk; meerprijs boven normaal geleverde is ca. € 100 per raam

Het is maar net waar je het meeste waarde aan hecht. Een draaikiepraam is gemakkelijk te reinigen en een relatief duur rolluik laat je slapen in het absolute donker; handig als je last hebt van straatlantaarns of koplampen van auto’s. Bij wat duurder hang- en sluitwerk maak je je huis inbraakveiliger. Vraag dan ook offertes aan die al deze dingen meenemen. Zo word je later niet onaangenaam verrast.

Eén formulier, meerdere offertes

100% Vrijblijvend!

Hiernaast kun je met één formulier meerdere offertes aanvragen.

Geef nauwkeurig je wensen op en ontvang na het verzenden van dit formulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes van aanbieders uit je regio.

Wil je offertes aanvragen?

Overweeg je om een houten dakkapel te laten plaatsen? Dan doe je er verstandig aan om offertes te vergelijken. De prijsverschillen zijn namelijk enorm afhankelijk van de aanbieder. Wij helpen je graag telefonisch om het formulier in te vullen.