Janssen-dakkapellen-logo

Janssen Dakkapellen

Voor flinke besparing op de aanschaf van dakkapellen in Alphen aan den Rijn!

houten dakkapel
houten kapel
dakkapel bouwen

Houten dakkapel in Alphen aan den Rijn

Je zit in of rond Alphen aan den Rijn met een bestaand dak of je bent bezig met een nieuw dak? Overweeg dan een of meerdere dakkapellen. De onbenutte ruimte van een scheef dak wordt daarmee een lichtovergoten en royale leefruimte. Van kastachtige slaapkamer naar volwaardige slaap/werkkamer, zeg maar… Je huis in en of bij Alphen aan den Rijn stijgt ook in meerwaarde. En als je voor een houten dakkapel kiest, geef je minder uit dan voor een kunststof kapel én je huis wint ook nog eens aan uitstraling!

Een en al voordeel in Alphen aan den Rijn

De kunststof kapel is ook rond Alphen aan den Rijn nog steeds iets meer in zwang dan de houten kapel. Dat komt door haar onderhoudsvrijeimago. Laat ons echter het imago schetsen van een houten dakkapel, namelijk dat van de vele voordelen:

 • idyllische, elegante uitstraling
 • in de varianten prefab of unieke constructie
 • bijna alle mogelijke groottes
 • enorm kleurenpalet mogelijk
 • reparatie/renovatie is een easy job
 • indien onderhoud wordt gepleegd: lange levensduur
 • kunststof is duurder
 • milieuvriendelijk, indien voorzien van FSC-keurmerk

Hout: licht en stevig op je dak

Hoe je het ook wendt of keert, bouwen blijft peperduur. Ook rond Alphen aan den Rijn. Je zet dan ook niet een wegwerptentje op, maar laat een stevige functionele houten constructie neerzetten. In die zin is een houten dakkapel de kers op die taart. Door offertes uit Alphen aan den Rijn aan te vragen, ga je ook beseffen dat het best meevalt: al die ruimte en dat licht voor zo’n bedrag! Het is wel zaak om eerst te weten te komen wat je eigenlijk wilt. Met hout is namelijk veel mogelijk. Je dak in of bij Alphen aan den Rijn kan dit bouwmateriaal veel beter aan dan steen, dus kun je ook echt groot gaan denken als het om een houten dakkapel gaat.

Aankleding van je houten dakkapel

Goed, een houten dakkapel, dus. Vanwege al die voordelen. Maar hoe nu verder in of rond Alphen aan den Rijn? Het is zinvol om meteen te kijken welke accessoires jij aan je houten dakkapel wilt gaan ‘hangen’. Denk aan de volgende zaken en indien gewenst, laat die dan meenemen in de offertes die je in Alphen aan den Rijn aanvraagt voor je dakkapel.

 • draaivalraam; ca. € 150-200
 • ongediertehor; ca. € 85 per stuk
 • luchtverversingsrooster; ca. € 10 voor elke tien centimeter
 • wandjes tussen vloer en schuin dak; ca. € 35 per stuk
 • roljaloezie; ca. € 200-900 per stuk
 • deugdelijk hang- en sluitwerk; meerprijs boven standaard is ca. € 100 per raam

Wil je offertes aanvragen?

Overweeg je om een houten dakkapel te laten plaatsen? Dan doe je er verstandig aan om offertes te vergelijken. De prijsverschillen zijn namelijk enorm afhankelijk van de aanbieder. Wij helpen je graag telefonisch of via het contactformulier bovenaan de pagina.

Keuzes maken bij bestaande dakkapellen

Je situatie in of bij Alphen aan den Rijn kan ook anders zijn. Je hebt al wel een houten dakkapel (of meer…). Alleen is het al een oudje en is er door de jaren heen niet al te goed naar omgekeken. Met als gevolg houtrot, dichtslibbende afvoerkanalen, loszittend timmer- en zinkwerk en meer ellende. Vraag dan de vakman in Alphen aan den Rijn naar de beste optie. Er zijn er slechts een paar:

 • (nood)reparatie
 • renovatie
 • vervanging

Noodreparatie is geboden bij directe wateroverlast of gevaar. Renovatie is moeilijk in te schatten, laat dat aan de vakman uit Alphen aan den Rijn over. Het is in dit geval ook van belang of het dak zelf (binnenkort) vernieuwd moet gaan worden. Vervanging lijkt de duurste optie maar kan zomaar veel goedkoper uitvallen dan uitvoerige renovatie. Zeker als een prefab houten dakkapel kan voldoen.

Behoud met onderhoud

Veel mensen zien best wel op tegen het onderhoud van een houten dakkapel. Je moet er namelijk in of bij Alphen aan den Rijn wel het dak voor op! En je staat vaak te klungelen in een letterlijk schuine positie. Vraag in dat geval vooral eens offertes uit Alphen aan den Rijn op voor jaarlijks onderhoud van je dakkapel. Met elk jaar een check en een schoonmaakbeurt en eenmaal in de vijf jaar groot onderhoud, bijvoorbeeld. Je zult zien dat de prijs van zo’n onderhoudscontract best meevalt. En door diverse offertes aan te vragen in Alphen aan den Rijn, betaal je dus nooit teveel.

Reparatie, renovatie of vervanging van je houten dakkapel in of bij Alphen aan den Rijn of geheel nieuwe kapellen? Een handvol offertes maakt meteen duidelijk hoe scherp aanbieders hun prijzen kunnen zetten. Aanvragen, dus.

Ik had een offerte aanvraag gedaan voor een nieuwe houten dakkapel van 3 meter breed. Binnen een dag had ik al drie offertes in mijn mailbox zitten. Een hele handige service dus! Uiteindelijk een vakman uitgezocht...

- Bas Kremer uit Zuidhorn

Wij hebben onze oude dakkapel laten vervangen door een nieuw houten exemplaar. Je kunt zien dat dit het werk is van een vakman, want alles ziet er piekfijn uit en is tot in de puntjes afgewerkt. Erg tevreden over...

- Daan Adriaansen uit Zierikzee